Založ si blog

Frustrovaný dôchodca a menej frustrovaná dôchodkyňa

Seniorsky vek znamená zväčša obdobie zaslúženého oddychu a neraz aj odovzdávania skúseností a múdrosti, ktoré dôchodca načerpal počas aktívneho obdobia svojho života. Pravda, nie vždy platí, že s vekom prichádza aj múdrosť. Často sa stane, že vek príde sám a múdrosť sa niekde cestou vytratí, ale buďme verní tradícii a ľudovým múdrostiam a predpokladajme, že dôchodca vládne rozumom.

Frustrovaný dôchodca máva vedľa seba spravidla menej frustrovanú dôchodkyňu. Sú známe prípady, keď je vedľa dôchodcu umiestnená atraktívna dáma mladšieho veku, ale vtedy sa aj dôchodca mení na niekoho, kto odmieta zostarnúť a viac, či menej smiešne vykonáva aktivity, na ktoré nemá už ani fyzické, ani mentálne predpoklady. Ale správny dôchodca má svoju dôchodkyňu a to je jeho šťastie.

Ona totiž presne vie, po čom dôchodca túži, čo potrebuje, na čo má a na čo nemá chuť a kam chce ísť na prechádzku, výlet, či do ktorých kúpeľov sa chce ísť liečiť. Je neoceniteľná pri jazde autom, keď dáva svojmu partnerovi vzácne rady, kam má odbočiť, o koľko prekročil rýchlosť, aké auto ich obieha a aká farba svieti na semafore. Dodnes sa nepodarilo presne dokázať, ako môžu dôchodcovia prežiť presun automobilom, ak náhodou dôchodkyňa nie je prítomná ako spolujazdec.

Frustrovaný dôchodca rád oddychuje a vykonáva činnosť, ktorej sa hovorí, že nerobí nič. Toto menej frustrovanú dôchodkyňu nesmierne rozčuľuje a neustále vymýšľa, čo by mal dôchodca robiť, aby len tak nevylihoval. Preto vidno množstvo seniorov v nákupných centrách v potravinách, v drogériách, v záhradkách pri jarných, letných, alebo jesenných prácach, alebo na úradoch, kde vybavujú zbytočné záležitosti.

Seniorsky vek prináša mnohé radosti. Rozumní seniori si ich aj užijú. Ak sú schopní tolerovať sa navzájom. Lebo nie každá dobre myslená rada sa stretáva s pozitívnym ohlasom. Niekedy treba, milé dôchodkyne, ponechať dôchodcu svojmu osudu. O chvíľu mu budete chýbať a príde sa opýtať, kde má ponožky, alebo okuliare a vaša nevyhnutná prítomnosť a prehľad sa budú môcť prejaviť v ešte väčšej miere.

Frustrácia na kúpeľnej liečbe

05.03.2024

Kúpeľná liečba býva pre mnohých ľudí nielen poslednou šancou na zlepšenie zdravotného stavu a kvality života. Často je to aj posledná šanca na pohľadanie zvyškov strácajúceho sa libida a možno aj posledný pokus o zaktivizovanie svojho šarmu a neodolateľnosti. V slovenských kúpeľných mestečkách je preto množstvo dôchodcov, (ktorí sa radšej označujú za seniorov), [...]

Frustrácia Ficom

29.02.2024

Očití svedkovia potvrdzujú a vrabce si čvirikajú, že keď sa sám Vladimír Vladimirovič dozvedel o vyjadrení aktuálneho slovenského premiéra o zastavení vojenskej pomoci Ukrajine, tak sa dokonca pousmial. Išlo o nezvyčajný jav, pretože nie je známa skutočnosť, že by sa na Putinovej tvári zjavil úsmev (túto časť pri ovládaní mimických svalov na škole pre agentov KGB [...]

Psychohygiena, alebo aj niečo celkom iné

24.02.2024

Frustrovaný dôchodca je často sa vyskytujúci, ale pomerne nebezpečný živočíšny druh. Objaví sa, takmer so stopercenetnou istotou, vtedy, keď sa ľudská bytosť prepracuje k veku, kedy pre ňu začnú byť aktuálne seniorské zľavy. Nie je žiadnym problémom stať sa frustrovaným dôchodcom, najmä ak máte sklon istej introvertnosti a nábeh na miernu depresiu. Vtedy je každá [...]

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

viliam

Vek nie je len číslo

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 7097x
Priemerná čítanosť článkov: 1774x

Autor blogu